terug naar overzicht

THEMANAMIDDAG: Complementaire zorg

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 01/04/2025
13:00 - 16:00

Locatie
ETF vzw


COMPLEMENTAIRE ZORG

Complementaire zorg speelt een waardevolle rol in palliatieve zorg door aanvullende ondersteuning te bieden die het welzijn van de patiënt kan verbeteren. Deze benaderingen, zoals aromatherapie, massage en muziektherapie richten zich niet alleen op symptoombestrijding maar ook op het verlichten van stress en angst. Tijdens deze themanamiddag kan je op een laagdrempelige manier kennismaken.

Muziektherapie
Muziek raakt en verbindt, het roept herinneringen op en brengt in beweging. Maar wat is muziektherapie precies en hoe gaan muziektherapeuten te werk? Belangrijke aspecten van muziektherapie worden toegelicht, met speciale aandacht voor de rol ervan in palliatieve zorg en hoe zorgverleners elementen hiervan kunnen integreren in hun eigen praktijk.

Aromatherapie
Aromatherapie is het gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van extracten van planten met als therapeutisch doel het algemeen welzijn van iemand te behouden en/of te verbeteren. Via aromatherapie kan het lichaam emotioneel en mentaal ondersteund worden. Het ontspant het lichaam en de geest, kan pijn verlichten en brengt de lichaamssystemen weer in balans.

Massage
De herbalanceringsmassage is een speciale massagetechniek waarbij zachte strelingen en aanrakingen zonder druk op bloed- of lymfesysteem uitgevoerd worden. Deze massage geeft mensen de kans om alles even te vergeten en enkel te genieten. Het algemeen welzijn en welbehagen wordt hierdoor bevorderd. Bovendien kan deze massage op elk tijdstip van het ziekteproces worden uitgevoerd.

 

Docenten: Marthe Helsen, muziektherapeute bij UPC KU Leuven
                       Ellen Hageman, verpleegkundige en experte aromatherapie
                       Rina Gubanski, schoonheidsspecialiste, energetisch therapeute en massagedeskundige bij ’n witte Roos vzw

Doelgroep: zorgverleners 

Kostprijs: € 75,- te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal vzw
met de mededeling “COMP/2025 + naam deelnemer”

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.