terug naar overzicht

INFOSESSIE: Tegemoetkomingen in palliatieve zorg

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 27/03/2025
14:00 - 16:00

Locatie
Augustinessenklooster - Romaanse Poort A13


TEGEMOETKOMINGEN IN PALLIATIEVE ZORG

Palliatieve zorg biedt ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven, gericht op levenskwaliteit en comfort. Helaas word je bij ziekte vaak geconfronteerd met extra hoge kosten van medische uitgaven. Om palliatieve zorg zo toegankelijk mogelijk te maken, bestaan er verschillende tegemoetkomingen. Maar wanneer heb je recht op een tussenkomst? Hoe kan je die aanvragen? Wie kan je hierbij helpen?

Mantelzorgers hebben een onmisbare rol in palliatieve zorg. Ze staan echter vaak voor de uitdaging om werk te combineren met de zorg voor hun naasten, Om hen te ondersteunen zijn er specifieke tegemoetkomingen en verlofstelsels. Deze regelingen zijn bedoeld om de financiële druk te verlichten en flexibele werkopties te bieden, zodat mantelzorgers hun zorgtaken zo goed mogelijk kunnen combineren met hun beroeps- of privéleven.

Tijdens deze infosessie krijg je een helder overzicht van de verschillende (financiële) tegemoetkomingen, thematische verloven en ondersteuningsmogelijkheden voor zowel de persoon die ziek is, als voor zijn omgeving.

 

Docent: Anne Mie Mees, maatschappelijk assistent in UZ Leuven

Doelgroep: zorgverleners en geïnteresseerden

Kostprijs: € 10,- te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal vzw
met de mededeling “INF1/2025 + naam deelnemer”

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.